Nasze wypieki
Re: Nasze wypieki
Trochę Kasi zazdroszczę
Z drugiej strony - nie chciałabym wymienić garderoby na np. rozmiar 44
Z drugiej strony - nie chciałabym wymienić garderoby na np. rozmiar 44
Re: Nasze wypieki
hahahaha dokładnie ... ale Kasia z Beniem raczej nie muszą sie martwić
Stowarzyszenie Beagle w Potrzebie tel. 501 40 98 50
Re: Nasze wypieki
Na zakończenie sezonu rabarbarowego było cynamonowe ciasto z rabarbarem i polentą (drobno zmieloną mąką kukurydzianą)
Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe podane z gałką lodów waniliowych
a aktualnie zajadamy się sernikiem na zimno z czarną porzeczką
Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe podane z gałką lodów waniliowych
a aktualnie zajadamy się sernikiem na zimno z czarną porzeczką
Re: Nasze wypieki
Raczej nie, ewentualnie na emeryturce
Bo ja to tak bardziej hobbistycznie robię,
a jak się za bardzo staram to przeważnie coś mi nie wyjdzie.
Re: Nasze wypieki
Mąż pierwszy raz w życiu zrobił rogaliki drożdżowe z powidłami z brusznicy... Silna wola drzemie... ba! śpi... jak kot pod piecem... Jak żyć???
Re: Nasze wypieki
Rogale wyglądają smakowo... Aniu, a te powidła to własnej roboty?
Szkoda, że Kasia nie ma piekarnika w mieszkaniu, ale jakoś sobie radzimy.
Tort dacquoise w moim wykonaniu. Od kiedy Ania-Bono umieściła swoje zdjęcie, ciągle gdzieś tam kotłowała się myśl, żeby też spróbować.
Pierwszego dnia był taki średni - strasznie ciężki, ale jak się przegryzł przez noc i został podany z dodatkową porcją owoców to już naprawdę pyszny.
Szkoda, że Kasia nie ma piekarnika w mieszkaniu, ale jakoś sobie radzimy.
Tort dacquoise w moim wykonaniu. Od kiedy Ania-Bono umieściła swoje zdjęcie, ciągle gdzieś tam kotłowała się myśl, żeby też spróbować.
Pierwszego dnia był taki średni - strasznie ciężki, ale jak się przegryzł przez noc i został podany z dodatkową porcją owoców to już naprawdę pyszny.
Re: Nasze wypieki
O rany! Ale tort!!! Uwielbiam! Co do powideł, wprawdzie nie własnej roboty, ale prawie, prawie.. robiła je moja teściowa - są pyszne!
Re: Nasze wypieki
Uwielbiam czekoladową wersję bezy Pawłowej. Robię ją wg przepisu Nigelli, najczęściej z malinami, ale czasem zastępuję je borówkami kanadyjskimi. Tym razem "rzuciłam" czerwone porzeczki - efekt bardzo fajny
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości