Rońka od tygodnia gości się na naszej kanapie. Jest to bardzo fajna kontaktowa sunia. W pierwszej chwili do obcych jej osób nie ufna obszczeka machając ogonkiem, ale po dwóch minutach już jest przyjaciółką

Z charakteru bardzo fajna, mądra, posłuszna, grzeczna suczka. Uwielbia sprawdzać blaty, ale nic nie ściągnie, nie kradnie. Wszystko mogę jej odebrać, grzebać w misce jak je. Jeszcze nie może jeść za blisko Rumby bo bardzo ją obserwuje, ale to kwestia czas. Już nie chce jej wyjadać jak zje swoją porcję

Przy jedzeniu jest bardzo delikatna spokojnie zjada swoją michę, jedynie przy smaczkach może delikatnie ścisnąć za palce, ale to jest uzależnione od smaczka bo im smaczniejszy to mózg się odłącza

Rońka wołam na nią Roksi

Jest psem kanapowym, poduszkowym i łóżkowym. Im więcej poduszek tym jest lepsze spanie. Noce przesypia pod... kołdrą najlepiej przytulona do człowieka i nie odpuści, tak długo napiera, aż wejdzie pod kołdrę. Wczoraj mnie wystraszyła... nie mogłam jej znaleźć... przeszukałam cały dom i obeszłam całe podwórko... A ta mała zaraza spała w najlepsze zakopana w kołdrze na łóżku w sypialni... Uwielbia przebywać z ludźmi na wigilii mieliśmy pełny dom gości i dzieci w wieku od 4 do 7 lat. Roksa czuła się swobodnie, delikatna do dzieci i wpychała dupsko na kanapę między dzieciaki i spała przytulona w najlepsze

Jest cudownym psem nauczonym w domu odkurzacz... nic nowego... siku i kupa tylko na dworze... Bardzo ładnie zostaje w domu na początku troszkę popiskuje, ale później uskutecznia drzemki. Bardzo ładnie jeździ samochodem. No IDEAŁ !!!
Teraz krótka fotorelacja Roksy
Ronka miała wizytę u ortopedy dr. Bocheńskiej ponieważ łapka jest nadal bolesna i po takim czasie od operacji nie jest w użyciu. Podpieranie się jest prowizoryczne przez co ma bardzo przeciążony tył, szczególnie lewe kolano i obawy są o więzadła oraz oczywiście prawy przód. No niestety na prześwietleniu pokazało, że ma źle wkręcone śruby mocujące blaszkę ... Jedna śruba jest w stawie i niestety go penetruje a druga w szczelinie między stawowej i również powoduje duży ból i spustoszenie. Dodatkowo nie ma jeszcze wzrostu kości

Rońkę czeka reoperacja trzeba usunąć śruby i dołożyć dodatkową blaszkę mocującą. W obecnej chwili jest na lekach przeciwbólowych.
Tutaj jest fzdj z października
Natomiast tutaj zdj. wizyty już widać delikatny ubytek w główce kości spowodowany śrubą.
Mamy wstępnie umówiony termin na 7 stycznia natomiast może zostać przesunięty na 14 stycznia ponieważ jeszcze nie było grafiku lekarzy na styczeń. Przed operacją Roksa odwiedzi jeszcze kardiologa 5 stycznia i przejdzie gruntowne badania krwi. Byliśmy jeszcze u najlepszej dr. Kasi w Bytomiu Ronka została dokładnie przeglądnięta ma zmianę na jednej listwie mlecznej do usunięcia przy okazji sterylizacji. W uszkach drożdzaki i tutaj Ronka dostała w prezencie maść i tabletki odrobaczające. Baaardzo dziękujemy !!
Przed operacją ma zalecenie na 7 zabiegów magnetoterapii aby dobrze wygoić tkanki. I tutaj Ronka dostała pierwszą porcję w prezencie od naszej rehabilitantki Michaliny z Gabinetu Rehabilitacji w Kluczborku. Na pierwszy raz dostała zabieg specjalnie na staw żeby zadziałać regenerująco co przyniosło Ronce dużą ulgę. Bardzo dziękujemy Michalinie !!
Trzymajcie kciuki za Naszą dzielną Ronię !